Domaine Pinchinat Côtes de Provence Rosé

Domaine Pinchinat ligt aan de voet van de “Sainte Victoire” berg, 25 kilometer ten oosten van Aix-en-Provence. Het domein is al meer dan twee eeuwen in familiebezit. De ligging, op zo’n 280m hoogte en de bodem, die bestaat uit een mix van klei en kalk, maken kwalitatieve wijnbouw mogelijk. En dat proef je.

Fruitig, heerlijk lange afdronk, fraîcheur. Mooi licht roze van kleur.

De Grote Hamersma: “Op zomerswarme dagen drinkt men, al naar de tijdgeest waait, droefgeestig boerend prosecco, nipt zielstevreden zachtfruitige weissburgunder of bloesemgeurige grüner veltliner, gelukkig steeds vaker gekoeld licht rood en verder fantasieloos een rosé’tje. Er is wel eens gezegd dat rosé wijn is voor mensen die niet kiezen kunnen tussen rood en wit, maar gelukkig is er ook echte rosé. Rosé met karakter. Al te vaak blijkt de als teerbesnaard aangeprezen Zuid-Franse roze lellebel een bloedarmoedig bleekneusje met een bouquet van lauwe limonade. Deze echter verheugt het hart. Biologische verbouwde fruitige grenache, peperige syrah, soepele cinsault en zelfs wat deftige mourvèdre, plus een piets van bordeauxdruif cabernet sauvignon voor extra distinctie en de wufte kruidige witte druif rolle werken eendrachtig samen tot een rosé om eerbiedig u tegen te zeggen. En ook de 2022 oogst ontvouwt zich volledig naar wens. Op dit prijsniveau een van de betere provence-rosés.

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

grenache, syrah, cabernet sauvignon, cinsault, mourvèdre, rolle

Lekker bij

aperitief, salades

Extra informatie

Wijnhuis

Waardering

DGH: 9+

Jaargang

2022

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

vegan

Alc. %
13
Prijs

11,50

Op voorraad

Aantal flessen
biologische Côtes de Provence Rosé
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.