Bistro de Montmija Blanc

De wijngaard waar de druiven voor deze wijn groeien, kwam aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in handen van Clément Vialade. In de jaren ’70 begon Clément met de conversie naar biologisch. Zijn dochter Claude nam het bedrijf begin deze eeuw over. Het is Claude die je tussen de wijngaarden ziet fietsen op het etiket.

De druiven worden ’s nachts geoogst om ze zo fris mogelijk in de wijnkelder te laten aankomen. Tijdens de fermentatie wordt de temperatuur laag gehouden, om de fruitigheid te behouden. De wijn is licht, fris, fruitig (denk aan perzik) en licht kruidig.

Wijnland
Druivenras

grenache blanc, sauvignon blanc, roussanne

Lekker bij

aperitief, vis, wit vlees, salades

Extra informatie

Wijnhuis

Afsluiting

schroefdop

Inhoud

750ml

Alc. %
11.5
Prijs

7,75

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.