Château Fabre Gasparets Chimère Viognier

Deze wijn is gemaakt van viognier druiven van wijnstokken afkomstig uit Condrieu, de wijnstreek in het Rhônegebied waar de mooiste viognierwijnen vandaan komen.

Zodra de druiven rijp zijn, worden ze ‘s nachts handgeplukt. De gisting vindt plaats in nieuwe eikenhouten vaten van 225 liter. Daar blijft de vervolgens nog 6 maanden voor botteling. Het resultaat: een rijke wijn, vol tropisch fruit, met fijne zuren op de achtergrond. Dit is intens genieten!

Wijntijdschrift WineLife schrijft over de 2017: “Gun hem een groot glas en laat hem stralen. Deze rijke, in houten vaten vergiste en gerijpte Viognier imponeert met aroma’s van exotische vruchten als mango en papaja, en de pittige zuren van sinaasappel. In de finale komen er Haagse hopjes bij. 15,5% alcohol is niet niks, maar zit er keurig verpakt in. Neem je tijd.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

viognier

Lekker bij

rijke kip- en kalkoengerechten

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2018

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %
15
Prijs

25,95

Op voorraad

Aantal flessen
Delen op facebook
Delen op pinterest
Delen op whatsapp
Delen op twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.