Château Les Bugadelles Reserve Blanc

Jean Claude Albert, natuurliefhebber en vogelaar, kocht in 2004 Château les Bugadelles, gelegen in het uiterste zuidoosten van  Frankrijk, rond Narbonne. De wijngaard wordt omgeven door het Massif de la Clape, de eerste uitlopers van de Pyreneeën. Vanaf het begin werkt Jean-Claude biologisch uit respect voor de natuur en het eco-systeem.

De Réserve Blanc is een houtgelagerde witte wijn uit de Languedoc. Met een fruitige neus, die ook wat venkel in zich heeft, een beetje vanille en iets floraals. Fraîcheur en tegelijk ook rondeur, wit fruit en citrus, kruidige afdronk. Hout en fruit zijn mooi in balans.

De Grote Hamersma over een eerdere jaargang: “Zuidelijk wit. Gul, blond en rond. Dolly Parton ontmoet Karin Bloemen. En zij zingen samen een duet. Dat trekt tevens volle zalen. Geen zure gezichten. Zacht, blij, stralend. Na de voorstelling een heerlijk buffet met kalfsvlees, gebakken vis in romige saus, pasteibakjes met champignonragout en konijn met rozemarijn.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

grenache blanc, bourboulenc, roussanne

Lekker bij

vis, kalfsvlees, zoals bv. pappardelle met kalfsvlees en paddenstoelen

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2022

Inhoud

750ml

Alc. %
13
Prijs

12,95

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.