di Filippo Farandola Bianco Umbria

Interessante wijn van di Filippo. Geconcentreerd, mineraal, geel fruit, amandelen. Met zachte zuren, rondeur.

Het druivenras trebbiano kent verschillende versies. Dit is de trebbiano spoletino, een lokale variant uit Umbrië. Begin deze eeuw van uitsterven behoed. Volgens Wine Grapes, het gezaghebbende boek over druivenrassen, is de trebbiano spoletino bij uitstek geschikt voor het maken van een betere kwaliteit wijn. Deze Farandola getuigt daarvan.

Door Nicolaas Klei opgenomen in de “60 beste wijnen van 2023” in Elsevier Weekblad: “Trebbiano, al genoemd in 1303, is niet de sjiekste druivenfamilie. Uitzondering: de bijna uitgestorven Umbrische variant spoletino. Di Filippo maakt er verrukkelijke wijn van. Rank en sierlijk, kittig kruidig. ”

De Grote Hamersma: “Kijk nou eens. Of beter gezegd: proef nou eens. Van die familie Di Filippo wisten we al dat ze wijn konden maken. En toch zorgen ze met deze Farandola weer voor een verrassing. Daarvoor hebben ze de met uitsterven bedreigde trebbiano spoletino gereanimeerd. En die beloont het tweede leven dat ‘m gegund werd met een zeer bijzondere bianco. Eentje die het midden houdt tussen fascinerende witte bourgogne, met zijn romigheid, zijn morieljes, zijn eikenhout en zijn truffeltjes, witte rhône en zijn kruiderij, en witte bandol met zijn garrigue, zijn stevigheid en zijn zuren…. Of is dat nou juist pure trebbiano spoletino die in handen is gevallen van vakmensen?”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

trebbiano spoletino

Lekker bij

vis, wit vlees, blanquette de veau, verse kaas

Extra informatie

Wijnhuis

Waardering

DGH: 9

Jaargang

2021

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %
13.5
Prijs

17,50

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.