Di Filippo Grechetto Umbrië

Azienda Agricola Di Filippo is een familiebedrijf gevestigd op de zonovergoten heuvels van de Colli Martani, tussen Assisi en Montefalco in Umbrië. Emma di Filippo staat op dit moment aan het roer van deze 30ha grote wijnboerderij. Ze gelooft sterk in de noodzaak van een constante balans tussen mens, bodem, flora en fauna. Ze werkt met paarden en ganzen. Met de paarden ploegt ze de wijngaard, de ganzen eten het gras tussen de wijnranken.

Grechetto is een veelvoorkomend druivenras in Umbrië.  Er zijn twee varianten: Grechetto di Orvieto en Grechetto di Todi.  Ze worden vaak gebruikt in blends met trebbiano (zie de Villa Conversino van Di Filippo). Maar de grechetto staat ook mooi op zichzelf, met mineraliteit, fijne zuren en fruitigheid.

De wijn is sappig, fris, lessend. Licht kruidig, met aroma’s van citrus en geel fruit. Kleine tinteling. Erg goed!

De Grote Hamersma over de 2020: “… een eigenzinnige witte van de grechettodruif uit Umbrië, het groene hart van het land. Thuishaven van de zo vaak gemaltraiteerde Orvieto, misschien wel het beroemdste dan wel het beruchtste wit uit de regio. Hier hebben we echter een pure grechetto die trots genoeg is op zijn naam om ‘m pontificaal op het etiket te zetten. Witte bloesem, goudrenet, strak, witte besjes, citrus, lichte kruiderij en een amandelbittere afdronk.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

grechetto

Lekker bij

geroosterde vis, pasta met vissauzen, gegrilde groenten, courgettesalade van Ottolenghi

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2021

Inhoud

750ml

Afsluiting

kurk

Alc. %
12.5
Prijs

9,95

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.