Di Giovanna Gerbino Bianco

Van het Siciliaanse wijnhuis Di Giovanna. De wijngaarden liggen midden in Monte Genuardo, een beschermd natuurreservaat in het westen van Sicilië. De wijngaarden zijn al vijf generaties in het bezit van een en dezelfde familie. Gunther en Klaus vormen de huidige generatie. De namen doen weinig Italiaans aan, dat komt omdat hun moeder Barbara van Duitse afkomst is. Bekijk deze sfeerimpressie.

In deze wijn een mooi samenspel tussen de chardonnay, grillo en viognier. De wijn is fruitig (limoen, appel, abrikoos), mineraal, floraal. Met iets meer rondeur dan de 2019. Ideale wijn voor bij vis.

De Grote Hamersma: “Gunther en Klaus, heet de huidige generatie Di Giovanni. Dat klinkt niet heel Italiaans, en dat klopt. Hun moeder was Duits, vandaar. Verder zijn ze op en top Italiaans. Met al vijf generaties wijnmaken in het bloed. Ze kennen iedere wijnrank van haver tot gort, daar op hun idyllische domein in een natuurreservaat, in het westen van Sicilië. Deze witte, die overzichtelijk Bianco heet, bestaat voor 70% uit zachtfruitige chardonnay, verrijkt met de zwoele bloesemgeuren van 15% viognier, en van pit en kruidigheid voorzien door de Siciliaanse grillo, die ondanks een aandeel van slechts 15% duidelijk aanwezig is. Maar die wordt dan natuurlijk ook geholpen door de Siciliaanse bodem, en de Siciliaanse wijnmakers, hoe Duits hun voornamen ook zijn.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

70% chardonnay, 15% grillo, 15% viognier

Lekker bij

aperitief, visgerechten

Extra informatie

Waardering

DGH: 8,5

Wijnhuis

Jaargang

2021

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %
12.5
Prijs

10,40

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.