Di Giovanna Gerbino Bianco

Van het Siciliaanse wijnhuis Di Giovanna. De wijngaarden liggen midden in Monte Genuardo, een beschermd natuurreservaat in het westen van Sicilië. De wijngaarden zijn al vijf generaties in het bezit van een en dezelfde familie. Gunther en Klaus vormen de huidige generatie. De namen doen weinig Italiaans aan, dat komt omdat hun moeder Barbara van Duitse afkomst is. Bekijk deze sfeerimpressie.

In deze wijn een mooi samenspel tussen de chardonnay, grillo en viognier. De wijn is fruitig (limoen, appel, abrikoos), mineraal, floraal. Met iets meer rondeur dan de 2019. Ideale wijn voor bij vis.

De Grote Hamersma over de 2019: “Zie het rood en drink ook het wit. Prettig voorbeeld van wat zo’n internationaal-lokaal uitgevoerde inspanning kan opleveren. Perig, licht meloen, ietsje abrikoos, tikje tropen, gemberpeperzoetje en milde citrus.” De wijn kreeg een 8!

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

70% chardonnay, 15% grillo, 15% viognier

Lekker bij

aperitief, visgerechten

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2020

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %
13.5
Prijs

9,95

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.