Domaine Begude Chardonnay Terroir 11300

Rated 4 out of 5
1 review(s)

James en Catherine Kinglake hebben begin deze eeuw met de aankoop van Domaine Begude hun droom verwezenlijkt. Ze zijn vanuit Engeland neergestreken in Limoux, in het zuiden van Frankrijk. Ze kozen voor deze wijnstreek, omdat het een zogenaamd koel klimaat heeft, ondanks de zuidelijke ligging. En een koel klimaat is een perfecte uitgangspositie voor het maken van mooie chardonnays. “Terroir 11300” heeft heerlijke aroma‘s van citrus, appel, peer. Een kwart van de wijn heeft een houtlagering in grote houten vaten (600 liter) ondergaan. Het hout is daardoor heel subtiel aanwezig.

Elk jaar opgenomen in De Grote Hamersma: “… wellicht geen rondingen, maar een mooie, precieze, fitte, zuivere Chardonnay.”

Wijnland
Druivenras

chardonnay

Lekker bij

aperitief, vis, wit vlees

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2022

Afsluiting

schroefdop

Inhoud

750ml

NB

vegan

Alc. %
13
Prijs

11,95

Op voorraad

Aantal flessen
top chardonnay
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Avatar for Marit Nijman

Geweldige wijn

Rated 4 out of 5
Marit Nijman
23-09-2016

Deze Chardonnay is een echte allemansvriend. Een volle smaak van de Chardonnay, met een subtiel vleugje vanille van de houtopvoeding. Fantastisch om bij diverse gerechten te combineren!

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.