Domaine Pinchinat Côtes de Provence Blanc

Domaine Pinchinat ligt aan de voet van de “Sainte Victoire” berg, 25 kilometer ten oosten van Aix-en-Provence. Het domein is al meer dan twee eeuwen in familiebezit. De ligging, op zo’n 280m hoogte, en de bodem, die bestaat uit een mix van klei en kalk, maken kwalitatieve wijnbouw mogelijk. En dat proef je.

Fruitig en floraal. Veel smaak, sappig, rondeur, lange afdronk.

De Grote Hamersma over de 2020: “Discreet, verzorgd en beschaafd wit. Enigszins nog kapitaliserend op zijn jeugdfruit. Rijpe meloen, perzik en mandarijn. Kruidigheid schuift in. Mild-bittere citrus verzorgt de finale in samenspraak met wat fluisterzuren.”

Nicolaas Klei in De lekkerste omfietswijnen 2020 over de 2018: “Onbegrijpelijk dat iedereen voor fortuinen aan provencerosé wegtettert terwijl er dit wonderbare wit bestaat van de aristocratische druif vermentino en clairette. Een oude druivensoort, vermentino, die vele eeuwen geleden al werd geroemd in Noordwest-Italië.  Rolle noemen ze ‘m in Zuid-Frankrijk, om net te doen alsof-ie helemaal van henzelf is en niks van doen heeft met buitenlandse import. Clairette daarentegen is volbloed Zuid-Frans, en dat al vijf eeuwen lang. Samen geven ze deze sierlijke wijn, zacht en vol, pittig en verfijnd.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

clairette, rolle

Lekker bij

aperitief, visgerechten, heilbot met spicy currydressing

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2022

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

vegan

Alc. %
13.5
Prijs

11,50

Op voorraad

Aantal flessen
witte Côtes de Provence
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.