Le Blanc Bonhomme Blaye Côtes de Bordeaux

Interessante witte wijn van Château Peybonhomme les Tours. De handmatige pluk vond vroeg in de ochtend plaats, om zoveel mogelijk fraîcheur te behouden. Na een voorzichtige persing is de wijn voor 40% overgeheveld naar nieuwe houten vaten, de rest is overgebracht naar betonnen cuves.  Na de fermentatie volgde een rijping van zo’n zes maanden met het regelmatig doorroeren van de droesem.

De wijn is rijk, breed, complex, met fijne zuren.

De Grote Hamersma: “Worden we blij van. Voor het krieken van de dag, met de hand geplukte druiven, vervolgens zeker zo voorzichtig geperst. Deels geparkeerd op nieuw eiken, deels op betonnen cuves. Half jaartje rijpen, bâtonnage en tot slot aan de fles toevertrouwd. Geen alledaags wittepetitje het resultaat. Wit mals als kalfsfricandeau. En die associatie zet zich door. De vlezigheid, de notigheid, de paddenstoeltjes die je erbij kunt bedenken, de romigheid bovendien, de zuren van kappertjes zou het vlees zich presenteren als vitello tonnato, een licht bewijs van anijs. Aan spanning geen gebrek.”

Wijnland
Druivenras

sauvignon blanc, sémillon, colombard

Lekker bij

visgerechten

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2021

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

biologisch-dynamisch, vegan

Alc. %
12.5
Prijs

19,95

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.