Santa Tresa Rina Lanca Grillo Viognier

Grillo is een inheems, Siciliaans druivenras. Ze past goed in het warme klimaat: de schil is dik en voorkomt dat het vocht in de druif kan verdampen. Vroeger werd deze druif vooral verbouwd voor de productie van zoete Marsala wijn. Omdat het tegenwoordig mogelijk is om gistende wijn te koelen, blijft de fruitigheid van de grillo behouden en kunnen er frisse, fruitige wijnen mee worden gemaakt.

De wijn heeft tropisch fruit, abrikoos, kruidigheid en vanille in de neus. In de mond fijne zuren en mineraliteit van de grillo gecombineerd met de rondeur van de viognier. Onweerstaanbaar!

DGH2019 over de 2017: “… lokale grillo en Franse viognier. Die laatste is een verrassende keuze, maar ze weten heel goed wat ze ermee willen, daar aan de voet van de Etna. Levert ook dit jaar weer een volle kruidige witte op, met tijm en rozemarijn. Aanrader bij spaghetti alla vongole.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

70% grillo, 30% viognier

Lekker bij

zalmgerechten, Aziatische keuken, risotto met sinaasappel en venkel

Extra informatie

Waardering

DGH2019: 8-

Wijnhuis

Jaargang

2020

Afsluiting

schroefdop

Inhoud

750ml

NB

vegan

Alc. %
13.5
Prijs

8,50

Op voorraad

Aantal flessen
Siciliaanse wijn
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.