Vignoble Dauny Clos du Roy Sancerre

Vignoble Dauny werkt al sinds 1964 volgens de biologische normen. Was het eerst nog een gemengd boerenbedrijf dat verschillende gewassen verbouwde, stukje bij beetje werden de velden omgezet naar wijngaard. Vanaf 1985 is het familiebedrijf (waarin werkzaam vader Christian, moeder Nicole en zonen Thibaut en Benoît) uitsluitend gericht op wijnbouw. Ze maken mooie Sancerre wijnen. Clos du Roy is een klein perceel van nog geen 2 hectare met kalk bodem en een expositie naar het zuiden. De wijnstokken zijn zo’n 50 jaar oud. De oude stokken geven de druiven een mooie concentratie en smaakintensiteit.

Deze wijn heeft een neus vol kruisbes, citroen, wat passievrucht en iets floraals. In de smaak fijne zuren, mineraliteit, citrus, kruisbes.

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

sauvignon blanc

Lekker bij

geitenkaas, schaal- en schelpdieren, visgerechten

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2022

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

vegan

Alc. %
12.5
Prijs

19,95

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.