Vignoble Dauny Les Caillottes Sancerre

Vignoble Dauny werkt al sinds 1964 volgens de biologische normen. Was het eerst nog een gemengd boerenbedrijf dat verschillende gewassen verbouwde, stukje bij beetje werden de velden omgezet naar wijngaard. Vanaf 1985 is het familiebedrijf (waarin werkzaam vader Christian, moeder Nicole en zonen Thibaut en Benoît) uitsluitend gericht op wijnbouw.

Deze Sancerre heeft een grassige neus waar ook citrus in voorkomt en is droog, met aangename zuren en lichte mineraliteit.

De Grote Hamersma: “Sancerre zonder strenge kantjes. Sub-tropische tonen komen. Mango, iets ananas, rijpe kruisbessen en zachte zuren. Streepje mineraliteit biedt houvast. Met dank aan de Caillottes, de kleine steentjes in de wijngaard.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

sauvignon blanc

Lekker bij

vis, schaal- en schelpdieren, geitenkaas

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2022

Waardering

DGH: 8,5

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

vegan

Alc. %
12.5
Prijs

17,95

Op voorraad

Aantal flessen
Delen op facebook
Delen op pinterest
Delen op whatsapp
Delen op twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.