Paisajes Embotellados Joven

Sinds de Grieken en Romeinen neerstreken in Noord Spanje is er sprake van wijnbouw in Rioja. De familie Ruiz Jiménez, zelf al generaties lang bezig met wijnbouw, bouwt dus voort op een lange traditie. Ze kochten in 1998 een wijngaard in Rioja Baja, en daar maken ze wijnen die een vloeibare expressie zijn van het landschap – paisajes embotellados.

Dit is een jonge wijn, heerlijk fruitig, licht floraal, met een hint van laurier. Zachte tannines.

DGH2019: “Natuurjoven. Jeugdig en zorgeloos riojarood. Niet gehinderd door zwaarmoedig eiken. Niet tot het uiterste geperst. Dorst opwekkend. Lekker bessig, kekke zuren. Niet te rijpe pruim en niet te slome tannines. Houdt ‘m lekker levendig.”

De lekkerste omfietswijnen 2020: “Jarenlang meenden zelfs de hoogstgeleerde druivenkenners dat druif tempranillo geen smaak van z’n eigen had, hooguit een geschikte slipvrije ondergrond was voor de smaak van houten vaten. Tot de revolutie kwam en het rijk van reservatonnen in duigen viel. Rioja kan je ook van druiven maken! De oude machthebbers waren geschokt, de jeugd ging joelend van de barricaden naar de bar: hier was nu eindelijk de tempranillo van hun wensdromen. Fijn rood fruit, ijle geuren, flarden sprookjesbos, zachte tannine als bourgogne, huppelende zuren. Het bleef nog lang onrustig in de stad.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

tempranillo

Lekker bij

aperitief, wit vlees, gekruide gerechten

Extra informatie

Waardering

DGH2019: 8+

Wijnhuis

Jaargang

2017

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %

13%

NB

vegan

Prijs

9,50

Aantal flessen

Op voorraad

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.