Aranleón Sólo Tinto

5,0 rating
1 review(s)

De Sólo Tinto is voor 80% gemaakt van bobal, een druivenras dat zijn oorsprong vindt in het gebied rondom Valencia en bestand is tegen zeer lange periodes van extreme temperaturen. Werd bobal vroeger veel gebruikt voor bulkwijn, de laatste tijd krijgt deze variëteit veel erkenning en wordt hij steeds meer voor kwaliteitswijn gebruikt.

Met aroma’s van rijp rood fruit, balsamico en lavendel. In de smaak rood en zwart fruit, wat vijg, een hint eiken. Stevige tannines. De wijn heeft 11 maanden houtlagering ondergaan in Hongaars en Frans eiken. Heel veel waar voor je geld!

Perswijn nam de 2016 van deze wijn op in de rubriek “Geselecteerd” – de selectie van lekkerste wijnen die voor dit nummer (december 2018) werden geproefd. Ze schreven het volgende: “… een intense wijn .., met pruimen, zoete kersen, zwarte olijven, stevig en sappig, met fijne tannine.” De wijn kreeg 4,5 van de 5 sterren.

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

80% bobal, 20% syrah

Lekker bij

belegen kazen, rood vlees, charcuterie, lasagne van pompoen en courgette

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2017

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %

14%

NB

vegan

Prijs

11,50

Aantal flessen

Op voorraad

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

(Te?) Simpele naam

5,0 rating
M. Brown
09-07-2016

Tijdens een bezoek aan Sevilla kwam ik erachter dat er toch wel Spaanse wijnen zijn waar ik, verstokte Chileense carmenere fan, van genoot. En dus deze wijn vervolgens maar eens geprobeerd. Gekozen vanwege de simpele naam. En het label 😬 En dan maar afwachten “of het iets is”. Het is wat!!!! Wij hebben m gedronken bij een wortel/kokos/gember soep en vegetarische wraps. Ook al wordt de wijn hierbij niet direct aangeraden, wij vonden de combinatie juist heel goed. Ik denk dat ik gelijk maar weer een doos ga bestellen …

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.