Cascina Zerbetta Piangalardo Monferrato Rosso

4,0 rating
1 review(s)

Deze Monferrato Rosso dankt de naam Piangalardo aan het gebied waar de wijngaard ligt: een plateau waar een sterke wind overheen jaagt. Van een klein domein, 7 hectare, waarvan 4 hectare wijngaard (en 3 hectare hazelnootbomen). Met aandacht gemaakt, en dat proef je. Natuurwijn.

Aan de barbera is een kleine hoeveelheid cabernet sauvignon toegevoegd, voor extra warmte en rondeur. Robijnrood van kleur, met bijna zwarte reflecties. Vol van body, complex, met een delicaat evenwicht, dankzij de lagering in oude Franse eikenhouten vaten. Je proeft bittere chocolade, rijp fruit, zwarte bessen, pruimen en zoethout. De uitgebalanceerde zuren zorgen voor een fijne doordrinkbaarheid.

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

barbera, cabernet sauvignon

Lekker bij

risotto met pompoen, vlees, stevige kazen, kastanjes, bospaddestoelen

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2017

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %

15%

NB

natuurwijn, vegan

Prijs

14,50

Aantal flessen

Op voorraad

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Geef nu eens wat geld uit!

4,0 rating
R.H. vdG
22-04-2017

Wijn van 8 euro heeft bestaansrecht, daar is niets mis mee, maar geef eens een paar euro meer uit, en je hebt deze rapsodie in rood. Zoveel smaken! Van mariakaakjes tot bramen, van citroen tot speculaas, het zit er allemaal in. Maar het is ook domweg wijn: een prachtig glas.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.