Kipschotel met witte wijn en olijven

Lekker bij de Château les Bugadelles Reserve Blanc

Ingrediënten (4 personen):
4 kipfilets
zout naar smaak
1 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 laurierblad
1/4 theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
4 tomaten, geschild, in vieren
10 groene olijven gevuld met piment
150 ml droge witte wijn
150 ml kippenbouillon

Bereiding:
Kipfilets met zout bestrooien. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en daarin de kip in ongeveer 5 minuten per kant aanbraden. Knoflook, laurierblad, tijm en peper toevoegen en goed vermengen. Vervolgens tomaat, olijven, wijn en bouillon erdoor roeren.

Het vuur laag zetten en in een open pan 45 minuten laten sudderen tot de kip gaar is en het vleessap helder. Laurierblad verwijderen en serveren met rijst.