Provençaalse vis

Lekker bij de Château de Lascaux Garrigue Blanc

Ingrediënten (2 personen):
300 gram kabeljauwfilet
1 kleine ui gesnipperd
halve courgette in plakjes
6 kleine (tasti tom) tomaatjes
halve citroen
4 ansjovisfilets uit blik
3 flinke tenen knoflook
flink wat verse rozemarijn, salie en wilde marjolein
peper en zout uit de molen
olijfolie extra vierge

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat olie. Verdeel hierin de gesnipperde ui en de cour-getteplakjes. Leg hierop de vis. Pers de knoflook in een schaaltje, rits de naaldjes van de rozemarijn en hak deze samen met de andere kruiden heel fijn. Vermeng dit met de knoflook en een scheut olie. Verdeel dit mengsel over de vis. Leg de tomaatjes erbij en schik de ansjovis op de vis. Boen de citroen schoon en snijd er 2 kwarten van. Leg dit ook in de ovenschaal. Tot slot nog een klein beetje olie erover en wat peper uit de molen.

Zet de vis in de oven en laat je gerecht in 20 minuten gaar worden.

Maal voor het serveren wat grof zeezout over de vis. Geef er knapperig brood of eigengemaakte frites bij.