Château de Lascaux Garrigue Blanc

Van de hand van Jean Benoît Cavalier. Floraal en fruitig (citrus, witte perzik, abrikoos), ook wat laurier en mint. Fraicheur, finesse, en tegelijkertijd volume.

De wijn heeft niet voor niets de toevoeging “Garrigue” in de naam. De kruidige geur afkomstig van het struikgewas, dat je zoveel tegenkomt in Zuid-Frankrijk, vind je ook weer terug in het aroma van deze wijn.

DHG2019: “In het Franse zuiden hebben ze de laatste tijd goed de frisse wind eronder. Waar marsanne en roussanne voor vlezige ronde wijnen zorgen, vol likkebaardende perziken en opgehitste kruiden, ontbreekt het hoognodige zuur nogal eens. Hier niet. Schenk ‘m eens bij een net zo smeuïge blanquette de veau.”

Nicolaas Klei in De lekkerste omfietswijnen 2020: “Fijn fruitig wit met alle geuren van het zonnige landschap…”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

vermentino, roussanne, marsanne, viognier

Lekker bij

aperitief, visgerechten, provençaalse vis

Extra informatie

Waardering

DGH2019: 8

Wijnhuis

Jaargang

2017

Afsluiting

schroefdorp

Inhoud

750ml

Alc. %

13,5%

NB

vegan

Prijs

10,50

Aantal flessen

Op voorraad

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.