Varkenshaas in filodeeg met groentensoufflé

Lekker bij de Diwald ChaGrü (hoofdgerecht, 4 personen)

Ingrediënten varkenshaas met vulling en het sausje:
4 varkenshaasjes
25 gram boter
65 gram pijnboompitten
30 gram spinazie
15 gram basilicum
2 eetlepels olijfolie
8 vellen filodeeg, ontdooid
5 bospenen
50 ml slagroom
1/2 eetlepel citroensap
50 ml olijfolie

Ingrediënten groentensoufflé:
200 gram tuinerwten
250 gram ricotta
100 gram feta
4 eieren

Benodigdheden:
soufflé schaaltjes, ingevet en bestrooid met bloem

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden, leg bakfolie op de ovenplaat. Doe 15 gram basilicum met 30 gram spinazie blaadjes en 65 gram pijnboompitten met 2 eetlepels olijfolie in de blender of stamp deze tot een grove pasta.

Bereiding:
Bak de varkenshaasjes rondom bruin. Laat ze even afkoelen en bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Snijd het vlees over de lengte tweederde in en smeer het eerder gemaakte sausje van spinazie en basilicum en pijnboompitten in de varkenshaasjes.

Leg 2 vellen filodeeg overlappend op elkaar. Leg het varkenshaasje erop, vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg eromheen (als een loempia). Bestrijk het filodeeg met wat bakvet van de varkenshaasjes en bak ze in de oven in 20-25 minuten gaar en knapperig.

Kook de tuinerwten zacht en gaar en giet ze af. Maal in de keukenmachine de ricotta met de feta en de eieren tot een smeuige massa. Schep de helft van het ricottamengsel in de met bloem besmeerde soufflé schaaltjes. Houd een hand tuinerwten apart, maal de rest fijn met de rest van het mengsel, en schep het groene deel van het mengsel op het witte deel.

Haal de varkenshaasjes uit de oven, leg ze op een bord en dek deze af met aluminium folie zodat de hitte niet verloren gaat. Bak vervolgens de soufflé in de oven in 30 minuten gaar.

Kook de bospenen in de room met wat water 10-15 minuten. Giet af en maal ze met het citroensap, 50 ml olijfolie, zout en peper tot een romige saus.

Snijd de soufflé als hij uit de oven komt met een scherp mesje los en stort voorzichtig op de bordjes. Je kunt de soufflé ook met schaaltje en al serveren. Bestrooi de overgebleven erwten over en/of rondom de soufflé, en dien hierbij het varkenshaasje op met de saus.