Château de Lascaux Garrigue Rouge

Jean-Benoît Cavalier, de eigenaar van Château de Lascaux, is 13de (!) generatie wijnboer. Na een studie aan de landbouwuniversiteit nam hij in 1984 de wijngaarden over van zijn vader. Hij breidde de wijngaarden uit van 25 hectare toen, naar 85 hectare nu. De wijngaarden liggen middenin 300 hectare bos dat vol staat met eiken, dennen en garrigue (laag struikgewas). Iets verderop liggen de uitlopers van de Cevennes, een bergketen in het hart van de Midi. Deze uitlopers beschermen de wijnstokken tegen de koele Mistral en Tramontagne winden en zorgen voor meer regen in een anders droog klimaat.

De garrique uit het omliggende bos vind je terug in de aroma’s van de wijn: laurier, tijm en rozemarijn. Toegankelijke tannines. Werkelijk een heerlijk glas wijn.

DGH2019 over de 2016: “Genoemd naar die typische mix van tijm, rozemarijn, lavendel, jeneverbes en nog meer ondefinieerbare kruidigheid. Maak kennis met garrigue, de verzamelnaam voor het lage struikgewas dat in de Languedoc overal groeit en bloeit. .. ik vind ‘m zelfs nog wat beter dan de 2015.” Hamersma geeft de wijn een 8+!

Perswijn nr. 4, 2018 over de 2016: zwart fruit, tapenade, opwekkend. ****

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

syrah, grenache, mourvèdre

Lekker bij

vele mediterrane gerechten, rood vlees

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2019

Afsluiting

schroefdop

Inhoud

750ml

NB

vegan

Alc. %
14
Prijs

11,60

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.