Domaine de Cébène Belle Lurette

Brigitte Chevalier heeft zich in 2007 in Faugères gevestigd, met als doel haar eigen wijn te gaan maken. Ze kocht stukken wijngaard met zeer oude wijnranken. Dat ze daarbij een goed oog voor het terroir heeft gehad, blijkt uit de wijn die ze maakt. Niet alleen het terroir, ook een lage opbrengst per hectare, een optimale rijpheid van de druiven en een zorgvuldige vinificatie dragen bij aan de kwaliteit van de wijn. Het is dus ook niet vreemd dat Brigitte internationaal hoge ogen gooit.

De Belle Lurette heeft aroma’s van rijpe kers, grafiet. Vol van smaak, mineraal, ronde tannines.

De Grote Hamersma over deze wijn: “Gemaakt door Brigitte Chevalier, nota bene een voormalig exportmanager in Bordeaux die zich tot doel heeft gesteld ‘vin du nord’ te maken in het zuiden. Op haar ‘grand terroir de schiste’ doet zij dat in dit geval met oude carignanstokken. En haar noord-zuidwisseltruc resulteerde in een carignan pur sang. Zoetzure framboos, een kersenkoestering, pruimen in late zon, zoete specerij, zwarte-olijvenbitters en vanwege de locatie toch ook nog wat zuidkruid: takje tijm. Bovendien: ravissante zuren. Ook in het moeilijke oogstjaar 2018. Het nerveuze van de carignan, de kersen met de triller in de stem, de wat luidruchtiger bramen, de specerij in de rij, de zachte tannines en de verbindende maar milde zuren.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

carignan, mourvèdre, grenache

Lekker bij

gegrild varkensvlees, wild, eend, steak

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2018

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %

13,5%

Prijs

24,50

Op voorraad

Aantal flessen
Topwijn uit Faugères
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.