Éclat de Garrigue Rosé

Prachtrosé van Château de Lascaux, uit de noordelijke Languedoc, vlakbij Pic Saint-Loup. Sinds 2018 gecertificeerd biologisch-dynamisch. Jean-Benoît, de eigenaar, werkt graag met compost, kruidenpreparaten, silicium en koemest om de vruchtbaarheid van en de biodiversiteit in de bodem te bevorderen. Want zo komt Pic Saint-Loup optimaal tevoorschijn in de wijn.
De druiven voor deze wijn worden bij zonsopgang geoogst om fraîcheur te behouden.

De rosé heeft de aangename geur van rood fruit en witte bloemen, is verfrissend, vol van smaak, met een mooie lengte.

De Grote Hamersma: “Garrigue, dat is dat geurig struikgewas, die wilde kruiden, die je her en der zomaar in het wild ontmoet in Zuid-Frankrijk. Garrigue, dat is ook het bewijs van terroir. Dat wijn geurt en smaakt naar z’n omgeving, z’n achtergrond. Naar garrigue, in dit geval. Een pure, zuivere rosé, fijn van fruit, subtiel en zonnig geurend naar Zuid-Franse kruiden. Klinkt simpel, is het niet. Slechts een heel enkele rosé slaagt hier. De meeste melden het wel op het etiket, maar leveren het niet in de fles. Deze wel. Prachtrosé voor geen geld, vol karakter. Garrigue-karakter. Eclatant succes.”

Nicolaas Klei in Elsevier Weekblad van 6 augustus 2021: “… pure, zuivere rosé, lichtvoetig en toch met diepgang, zodat je bij elke slok nieuwe nuances ontdekt en de wereld wat zonniger beschouwt.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

cinsault, grenache, mourvèdre, syrah

Lekker bij

aperitief, salades, ceviche, vis in papillote, Aziatische keuken

Extra informatie

Wijnhuis

Waardering

DGH: 9

Jaargang

2022

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

biologisch-dynamisch, vegan

Alc. %
12.5
Prijs

13,95

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.