Château de Luc Les Grands Murets

5,0 rating
2 review(s)

Een heerlijke wijn voor een winterse avond. Met aroma’s van zwarte en rode bessen, kruiden en vanille. Fruit, balans, lengte. Een lagering van 6 maanden in eiken houten vaten zorgt voor de aangename geur van vanille en cederhout, en zachte tannines.

Perswijn over de 2015: “hout, chocola; warm en rijp, dik, gepolijst, heel rijk.” De wijn kreeg ****.

De Grote Hamersma: “Rept op het achteretiket trots over the best of both worlds: prachtig Zuid-Frans druivenmateriaal en Amerikaans eiken. Laat de chauvinisten ter plekke het niet horen. De brandstapel wacht, en niet alleen voor het eikenhout. Enfin. Amerikaans eiken. Altijd wat zoeter en kokosnotiger. Kun je dat proeven? Wie zijn best doet wel. De 2016 gaf uitzicht op volle pruimen, kersen in weckpot, vanillestokken waarmee gejongleerd wordt. 2017 hangt ietsje dikker in de alcohol, maar stelt daar een weldadig cacaofeest tegenover. Corbières de Luc wordt Corbières-de-luxe.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

carignan, syrah, grenache

Lekker bij

wild, gegrild vlees, steaks met rode wijn paddestoelen, harde kazen

Extra informatie

Waardering

DGH: 8+

Wijnhuis

Jaargang

2017

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %

13,5%

Prijs

10,95

Aantal flessen

Op voorraad

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Winterse wijn heerlijk in de lente

5,0 rating
Sie Mees
31-03-2017

Wat een goede wijn! Verder hoef ik niets te melden. Koop dit en je wordt niet teleurgesteld!

Superlekker

5,0 rating
M.L. Jacobs
21-01-2017

Deze wijn zat in het abonnement. Een aangename verrassing op de vrijdagavond: volle smaak, heerlijk ook om zomaar te drinken.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.