Domaine de Cébène Les Bancèls

Brigitte, eigenaar van Domaine de Cébène heeft kwaliteit hoog in het vaandel staat. Daarom heeft ze lage opbrengsten, oogst ze met de hand en vinifieert ze de druiven van elk stukje wijngaard apart.

Deze wijn is uitbundig in z’n fruit (zwarte kers, bosbes, cassis), kruidig (witte peper, garrigue), mineraal, complex, met rijke tannines.

De Grote Hamersma: “de 2016: gezonde tannines die de wijn een lang en gezond leven in het vooruitzicht stellen. Kersen-, bessen- en cassislikeur. Frambozen. Klinkt wat meisjesachtig allemaal maar is uiterst kordaat. Bramen dienen zich aan. Met doornen en al, zich een weg banend door de lokale garrigue, wild wapperend met zijn zuren. Thans 2017: ook al zo’n geslaagd jaar. Behalve dan dat er niet zo veel geproduceerd kon worden. Met extra aandacht genieten van Les Bancèls met de zwoel-fluwelen toets en een extra snufje peperigheid. Merci syrah…”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

syrah, grenache, mourvèdre

Lekker bij

rood vlees, wild, paddenstoelenrisotto

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2017

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %

13,5%

Prijs

22,50

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.