Château de Lascaux Garrigue Blanc

Van de hand van Jean Benoît Cavalier. Floraal en fruitig (citrus, witte perzik, abrikoos), ook wat laurier en mint. Fraicheur, finesse, en tegelijkertijd volume.

De wijn heeft de toevoeging “Garrigue” in de naam, en dat is niet voor niks. De kruidige geur afkomstig van het struikgewas dat je zoveel tegenkomt in Zuid-Frankrijk, “garrigue” in het Frans, vind je ook weer terug in het aroma van deze wijn.

De Grote Hamersma over de 2019: “Marsanne, roussanne en viognier zorgen doorgaans voor vlezige ronde wijnen, vol likkebaardende perziken, wat abrikoos en wat pittige kruiderij. Dankzij de assistentie van de vermentino komt er nog wat citrus bij. Hartverwarmend wit met wat lekkere zuren om tussen de zonnestralen door toch nog voor de nodige verfrissing te zorgen.” De wijn kreeg een 8.

Nicolaas Klei in Elsevier Weekblad over de vorige jaargang: “Zelden beter Zuid-Frans wit genoten en nimmer voor deze vriendenprijs. Gul van fruit, verfijnd van geur en smaak, voorzien van zonnige zuren en een opgewekte vleug venkel en anijs. Droomwijn.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

vermentino, roussanne, marsanne, viognier

Lekker bij

aperitief, visgerechten, provençaalse vis

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2019

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

vegan

Alc. %
13.5
Prijs

10,50

Op voorraad

Aantal flessen
witte biologische wijn
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.