Inspiratie voor de feestdagen

Met mooie wijn-spijscombinaties is het tijdens de feestdagen nog meer genieten. Daarom heeft I Love Food & Wine bij diverse wijnen de lekkerste feestelijke gerechten uitgezocht.

Aperitief:
Di Filippo Malafemmena Grechetto Frizzante is lekker bij de luxe kerstboom van bladerdeeg

Voorgerecht:
Di Filippo Grechetto Umbrië is heerlijk in combinatie met de courgettesalade van Ottolenghi

Weingut Knobloch Spatburgunder SK gaat mooi samen met de salade met gerookte eendenborstfilet en pistachenoten

Hoofdgerecht:
Tre Pini Malvasia Donna Johanna past erg goed bij de risotto met krab, asperges en citroen

Château Les Bugadelles Reserve Blanc is fantastisch bij de pappardelle met kalfsvlees

Mas Paillet Monts du Roi Merlot Cabernet is magnifiek bij de kip met morilles en romige truffelsaus

Pago de Valcaliente Reserva Rioja is een prachtige match met de Spaanse stoofpot van konijn

Dessert:
La Dama Recioto della Valpolicella Classico is een verrukkelijke wijn bij de romige griesmeel met kersen-limoncellosaus

Nog meer recepten vind je hier.